Surevan kohtaaminen -hankkeen toinen toimintavuosi on käynnistynyt keväisissä merkeissä. Kokemusasiantuntijat ovat levittäneet tärkeää tietoa surevan kohtaamisesta eri puolilla Suomea. Tekeillä on uutta sisältöä verkkosivustolle erityisesti lasten ja nuorten tukemiseen liittyen.
Tammi-helmikuussa kokemusasiantuntijat ovat puhuneet yhteensä noin 120 ammattilaiselle ja 200 opiskelijalle. Tavoitetut ammattilaiset ovat työskennelleet kunnallisessa kriisityössä, Rikosuhripäivystyksessä, seurakunnassa, neuvolassa, kouluterveydenhuollossa ja työterveydessä. Opiskelijoiden joukossa on ollut kätilö-, terveydenhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijoita sekä psykologian opiskelijoita. Alkuvuoden tilaisuuksista saadun palautteen perusteella kokemusten ja esimerkkien kuuleminen on ollut tärkeää. Tilaisuuksien on koettu tarjoavan uutta ja hyödyllistä tietoa.
Kevään mittaan kokemusasiantuntijat tulevat puhumaan esimerkiksi kriisikeskuksessa, sairaanhoitopiirin koulutuspäivässä, seurakunnassa, Surukonferenssissa, työterveydessä, Poliisiammattikorkeakoululla ja Pelastusopistolla.
Ota rohkeasti yhteyttä hankkeeseemme ja tiedustele kokemusasiantuntijan vierailua työpaikallesi tai oppilaitokseesi!
Hei! Olen toistamiseen jäänyt leskeksi 5 vuotta sitten. On hyvä että tästä surun kohtaamisesta puhutaan ja saa vertaistukea. Koska olen ammatiltani sairaanhoitaja-diakonissa ja työn kautta nyt ollut viime aikoina puhetta kehittää saattohoitoa, niin ajattelen että tämä vertaistuki pitäisi liittää myös siihen. Surua on myös lähtijällä. Itse sai monesta paikasta apua, läheiset, terapia, mielenterveys-kriisikeskus, uskosta!
Hei Marja, ikävä kuulla menetyksistäsi! Olet oikeassa siinä, että myös kuoleva itse tarvitsee monenlaista apua surussaan. Hienoa, että sinä olet saanut apua monesta eri paikasta – se on todella tärkeää!