Uusien videoitujen kokemusasiantuntijapuheenvuorojen myötä Surevan kohtaaminen -toiminta tuo kokemustiedon ammattilaisten käytettäväksi ajasta ja paikasta riippumatta. Tarjolla on yhteensä neljä noin kymmenen minuutin mittaista kokemusasiantuntijapuheenvuorovideota. Videot on suunnattu ammattilaisille ja ne ovat maksuttomia. 

Videoilla menetyskokemuksestaan, kohtaamisista ammattilaisten kanssa ja surujärjestöistä kertovat koulutetut kokemusasiantuntijat. Jokaisella videolla esiintyy yksi kokemusasiantuntija, joka edustaa jotakin toiminnan taustalla olevaa surujärjestöä: Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry:täKäpy Lapsikuolemaperheet ry:tä, Nuoret Lesket ry:’ tai Surunauha ry:tä. 

Tavoitteena on helpottaa entisestään ammattilaisten mahdollisuutta kuulla aitoja ja rehellisiä kokemuksia surevalta itseltään. Videot sopivat esimerkiksi koulutustilaisuuksiin, joissa puheenvuorolle varattu aika on rajattu. 

Videon tilaaminen onnistuu tällä tilauslomakkeella. Tilaaminen on maksutonta, mutta videon saadakseen tilaajan on sitouduttava noudattamaan videon käyttöehtoja. 

– Videoiden ohella edelleen on mahdollista pyytää myös kokemusasiantuntijapuheenvuoroa paikan päälle tai etäyhteyden kautta. Meillä on tällä hetkellä noin 100 kokemusasiantuntijaa, jotka haluavat omasta menetyskokemuksestaan ja kohtaamisistaan kertomalla helpottaa ammattilaisten ja surevien kohtaamisia sekä edesauttaa muiden surevien asemaa, Surevan kohtaaminen -toiminnasta vastaava Sirpa Mynttinen kertoo. 

Surevan kohtaamisessa on tärkeää myötätunto

Vuonna 2021 kokemuspuheenvuoroja pidettiin 90 ja niillä oli kuulijoina yli 3000 ammattilaista tai opiskelijaa. Jatkossa kuulijoiden määrän toivotaan videoiden myötä kasvavan. 

Tilaa kokemuspuheenvuorovideo >> 

Pyydä kokemusasiantuntija vierailulle >>