Surevan kohtaaminen -toiminta jatkaa kokemusasiantuntijoiden kouluttamista. Seuraava koulutus järjestetään 3.–4.9.2022 Varalan urheiluopistolla Tampereella.  

Kokemuspuheenvuorot ovat olleet antoisia.

Kokemusasiantuntija, Surevan kohtaaminen -toiminta

Tärkeää työtä! Tuntuu hyvältä saada kuulua tähän joukkoon – vaikka toki kukaan meistä ei näitä kohtaloita olisi kaivannut! Mutta näistä ikävistä kohtaloista ja kokemuksista on syntynyt jotain hyvää, tärkeää ja merkityksellistä. Esiintymiset jännittävät itseäni, mutta mikä “voittajafiilis” itsensä ylittämisestä, kun on saanut pitää onnistuneen kokemusasiantuntijapuheenvuoron!

Kokemusasiantuntija, Surevan kohtaaminen -toiminta

Koulutukseen voivat hakea Surujärjestöjen jäsenet

Koulutus on suunnattu Surujärjestöjen (Huoma, Käpy, Nuoret Lesket ja Surunauha) jäsenille. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään vuosi. Koulutukseen mahtuu 15 osallistujaa. Pyrkimyksenä on kouluttaa kokemusasiantuntijoita kaikista Surujärjestöistä siten, että kokemusasiantuntijoilla olisi mahdollisimman laajasti kokemusta erilaisista menetyksistä ja kokemusasiantuntijoita olisi eri puolella Suomea.

Jos haluat hakea mukaan koulutukseen, voit tehdä sen täällä.

Kokemusasiantuntijat pitävät puheenvuoroja ympäri Suomea

Kokemusasiantuntijan voi pyytää vierailemaan esimerkiksi työpaikalle tai oppilaitokseen. Kokemusasiantuntija kertoo puheenvuorossaan oman kokemuksensa läheisensä menettämisestä. Lisäksi hän voi jakaa tietoa surusta, surujärjestöistä ja erilaisista tavoista tukea surevaa.

Surevan kohtaaminen -toiminnassa on mukana vapaaehtoisia neljästä eri Surujärjestöstä ja heillä on erilaisia menetyskokemuksia. Tällä hetkellä surevan kohtaaminen -toiminnassa on mukana noin sata koulutettua kokemusasiantuntijaa. Kokemusasiantuntijat käyvät pitämässä puheenvuoroja ympäri Suomea ja puheenvuoroja voidaan pitää myös etäyhteydellä.

Jos haluat tilata kokemusasiantuntijan, voit tehdä sen täällä.